Navigácia

  • Národné hry Špeciálnych olympiád SK v Banskej Bystrici (12-14.6.2022)

  • Deň detí 2022

  • Športový deň Špeciálne olympiády SK v Bratislave

  • Interaktívny workshop o ryžovaní zlata a práci vodných mlynárov

  • Vybrali sme sa na cestu vlakom za dinosaurami do Bratislavy

  • Svetový deň vody

  • Prihláška na vzdelávanie v školskom roku 2022/2023

    Vážení rodičia budúcich žiakov našej školy!

    Vaše dieťa môžete prihlásiť do našej školy na školský rok 2022/2023 vyplnením priloženého tlačiva a zaslaním na mailovú adresu speczssam@gmail.com. V prípade otázok sa môžete obrátiť priamo na pani riaditeľku na tel. č.: 031/5623345 v pracovných dňoch 7.30 hod. - 15.30 hod. Vopred ďakujeme za dôveru a tešíme sa na vás!

  • Maškarný ples 2022

  • Navštívil nás Mikuláš

  • "Koľko lásky sa zmestí ... "

    Opäť úspešne zvládnutý projekt Koľko lásky sa zmestí …

  • Bubnovačka 2021

    Zapojili sme sa do ôsmeho ročníka akcie s názvom „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“.

  • Záložka do knihy spája školy

    Špeciálna základná škola – Speciális Alapiskola, Pomlejská cesta 1, Šamorín 93101

    č. tel. 031/5623345 Email: speczssam@gmail.com

     

     

                                                                                                           

                                                                                                  Mgr. Rozália Cenigova

                                                                                      Odb. garantka česko-slovenskeho projektu

     

     

     

     

     

    VEC: Vyhodnotenie  12. ročníka česko-slovenského projektu:

    „ Záložka do knihy spája školy: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní“

     

    Ďakujeme, že sme sa mohli zapojiť do 12. ročníka projektu Záložky do knihy. S veľkým elánom sme začali pracovať na záložkách.

    Počas trvania projektu žiaci aktívne čítali rozprávkové knihy z školskej knižnice. Naši menší žiaci pozerali rozprávky, dramatizovali.  Väčší si vypožičali knižky z školskej knižnice a na hodine slovenského jazyka čítali rozprávky od Boženy Nemcovej, Adely Banášovej, Ezopové bájky a rozprávky.

    20. októbra sme poslali naše záložky do Opavy, ZŠ pro telesně postižené. Všetci sa veľmi tešili pri zhotovovaní záložiek do kníh pre  vzdialených  kamarátov. Vedeli, že to bude dar pre neznámych priateľov.

    Do balíka sme pribalili ešte  pohľadnice, mapy  a  propagačné materiály mesta Šamorín.

     

    Ďakujeme!

     

     

    S pozdravom

     

                                                                                                    Mgr. Henrieta Balheimová

                                                                                                   školský koordinátor projektu 

     

     

     

     

     

    V Šamoríne, 11.11.2021

     

     

  • Súťažno - vzdelávacia aktivita "Hovorme o jedle"

  • Európsky týždeň športu - Európai Sporthét

    Tak ako každý rok, aj tento sme sa zapojili do Európskeho týždňa športu. dnes, 24. septembra sme cvičili na školskom dvore, hrali sme futbal, basketbal, bicyklovali sme! Pomôcky boli zabezpečené z projektov Special Olympics Slovakia. - Ma, 2021 szeptember 24.-én megtartottuk a szokásos sportnapot. Az iskola udvarán a diákok kerékpároztak, fociztak, ügyességi vetélkedőn vettek részt.

  • Úspechy nášho žiaka

    Náš žiak Imrich LINTNER sa umiestnil v Trenčíne 23.septembra 2021 v plávaní na druhom a treťom mieste. Gratulujeme! - Imrich Lintner, iskolánk tanulója szeptember 23.-án Trencsénben rendezett úszóversenyen második és harmadik helyezést ért el. Gratulálunk!

  • Exkurzia v ovocných sadoch - Tanulmányi kirándulás a gyümölcsösben

    Exkurzia v sadoch Dobrých jabĺk - 13. a 14. septembra 2021

    Deti v rámci exkurzie vypočuli prednášku o pestovaní jabĺk, ochutnali jablká, maliny a ovocné šťavy. Ďakujeme! - Diákjaink szeptember 13.-án és 14.-én tanulmányi kiránduláson vettek részt a Dobré jabĺká cég kertjében Dunajská Lužnán. Az előadás után megkóstolták a különféle almafajtákat és gyümölcsleveket. Köszönjük a kertészet alkalmazottainak a kellemes délelőttöt! 

  • Pokyny riaditeľa školy k organizácii školského roka 2021/2022

    Pokyny  riaditeľa  školy k organizácii  školského roka 2021/2022

    1. Vyučovanie je povinné, školy ostávajú otvorené vo všetkých farbách okresov,  bude sa len prerušovať vyučovanie v triedach – pri výskyte COVID-19 v danej triede.

    Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy do 14-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u rodiča nepotvrdí ochorenie COVID-19.
    Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.

    Výnimky z karantény:

    - žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní,

    - plne zaočkovaní žiaci.

    Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením „Oznámenie o výnimke z karantény“.

     

    2. Zamestnanci školy budú uskutočňovať ranný filter (meranie teploty), ktorý je pre žiakov záväzný + dodržiavanie zásad ROR ( ruky - odstup – rúško).

     

    3. Žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania podľa  Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR č. 237.

    Výnimka:

    a) osoby so závažnými poruchami autistického spektra,
    d) osoby so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím,
    e) pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri výchove a vzdelávaní detí a žiakov so sluchovým postihnutím alebo detí a žiakov s poruchami autistického spektra,
    f) pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri výchove a vzdelávaní žiakov so stredným stupňom mentálneho postihnutia, ťažkým stupňom mentálneho postihnutia, hlbokým stupňom mentálneho postihnutia alebo žiakov s mentálnym postihnutím, ktorí majú aj iné zdravotné postihnutie, sú držiteľmi preukazu zdravotne ťažko postihnutých.

     

    4. Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“.  Žiak s príznakmi musí zostať doma, rodič kontaktuje detského lekára, ktorý určí ďalší postup.

    Ak si žiak nedopatrením zabudne vyhlásenie doma, rodič má  možnosť poslať scan „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ e-mailom, cez Massenger.

     

    5. Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od detského lekára, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.

     

    6. Telesná a športová výchova   bude prebiehať v prípade priaznivých klimatických podmienok v exteriéri (školský dvor, okolie školy, park a pod.) formou, ktorá nepredstavuje zvýšené epidemiologické riziko prenosu infekčného ochorenia COVID-19. a v interiéri sa bude  realizovať s minimalizovaním premiešavania tried.

     

    7. Krúžková činnosť budeme realizovať s minimalizovaním premiešavania tried.

     

  • Príhovor riaditeľky - Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

    Milí žiaci, milé kolegyne!

    Vážení rodičia!

    Ani sme sa nenazdali a dva mesiace prázdnin sú preč. Bezstarostné leňošenie nahradia školské povinnosti. Verím však, že ste si všetci oddýchli, že ste plní elánu a síl do nového školského roka.

    Srdečne vítam medzi nami  našich najmenších žiačikov! Prajem vám veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávite v našej škole. Nemusíte sa ničoho báť, naše pani učiteľky sú milé a už sa tešia na Vás. Verím, že všetci budete chodiť do školy radi.

    Milí žiaci, tak ako už mnoho rokov vám my, učitelia, budeme vo všetkom pomáhať a dávať osobný príklad v mnohých oblastiach života a pomáhať rodičom sprevádzať vás jeho úskaliami.

    Vás milí rodičia chcem poprosiť, aby ste pani učiteľkám dôverovali, aby ste sa na nich obracali s každým problémom, ony Vám veľmi rady pomôžu. A nielen ony, ale aj ja, sme Vám k dispozícii kedykoľvek budete niečo potrebovať.

    Školský rok bude pre všetkých  z nás ťažký. Nezabúdajme, že v tomto náročnom období musíme byť zodpovední a dodržiavať hygienicko-epidemiologické opatrenia. Nosme rúška, dodržiavajme odstupy, dezinfikujme si ruky. Verím, že sa nám to spoločnými silami podarí a budeme môcť pokračovať čo najdlhšie vo výučbe v škole. Verím, že všetko zvládnete!

     

    Želám Vám všetkým veľa zdravia, múdrosti, kreativity, tvorivých síl, pracovného elánu, aby ste sa po celý školský rok tešili z úspechov a pokrokov, ktoré sa vám podaria dosiahnuť.

     

    Kedves diákok! Tisztelt Szülők!

    Kedves Kollégák!

     

    Még fel sem ocsúdtunk és a két hónap nyári szünet már el is telt! Gondolom, mindannyian kipihentétek magatokat, újult erővel kezditek meg a tanévet. Az önfeledt pihengetést most felváltják az iskolai kötelességek.

    Szívélyesen üdvözlöm iskolánk új tanulóit! Kívánok nekik sok sikert, örömöt a mindennapokból! Nem kell semmitől sem félni, tanító nénik kedvesek és már várnak benneteket.

     

    Kedves tanulók!

    Kedves szülők!

    Bizalommal forduljatok, forduljanak a tanító nénikhez. Készségesen segítenek!

     

    Ez az iskolaév is nehéz lesz mindenki  számára. Ne feledjük, hogy ez időben is be kell tartani a higiéniai előírásokat. Hordjunk szájmaszkot, tartsunk távolságot és fertőtlenítsük kezeinket.

    Bízok benne, hogy minél tovább tudjuk folytatni a jelenléti  oktatást az iskolában.

     

    Kívánok szerencsés évkezdést, kitartást, erőt, egészséget, sikereket.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Dovoľte mi, aby som Vám predstavila náš kolektív:

     

    Triedne učiteľky:

     

    I.trieda: Mgr. Annamária Bognárová

     

    II.trieda: Mgr. Kornélia Mesterová

     

    III.trieda:  Mgr. Mónika Vörösová

     

    IV.trieda:   Mgr. Zuzana Šottová

     

    V. trieda:   Mgr. Iveta Barczi

     

    VI.trieda:   Mgr. Valéria Lengyelová

     

    VII.trieda:  PeadDr. Natália Luštíková

     

    VIII.trieda: PeadDr. Mária Dégnerová

     

    Asistenky:                      Alžbeta Szerdová            

                                            Bc. Mónika Ciordas Wiener  

                                            Bc. Nikoleta Tóthová                                      

                                            Fanni Matúšová

     

    Vychovávateľky:           Bc. Veronika Godányová

                                            Eleonóra Tóthová

                                            PaedDr. Mária Dégnerová

     

    Nepedagogickí

    zamestnanci:                 Diana Ivančíková – ekonómka

                                            Erika Rímešová – upratovačka

                                            Ján Hospely – kurič - údržbár 

  • Príhovor pani riaditeľky na konci školského roka:

    Milé učiteľky  a milí žiaci!  

    Školský rok 2020/2021 sa práve končí a bol určitým spôsobom výnimočný tak z pohľadu učiteľov ako aj žiakov, chcem Vám povedať niekoľko myšlienok. Nás všetkých, učiteľov, žiakov, rodičov, uplynulých 10 mesiacov čosi spájalo. A už druhý krát!  Niečo, čo sme doteraz nezažili, čo nám prinieslo mnoho nových životných skúseností. 

    Myslím si, že sme toto náročné obdobie štúdia spoločne zvládli úspešne. Dokázali sme sa spoločne vzdelávať, komunikovať a možno mnohí žiaci si vytvorili s pedagógmi ešte lepší vzťah.

    Nemusím Vám hovoriť, že najväčší pokrok urobili naši najmladší v žiackom kolektíve – žiaci prípravného ročníka i prváci, naučiť sa čo sa v škole smie a čo nesmie, čítať, písať, počítať. Pre našich najmladších patrí pochvala  za ich nesmiernu snahu naučiť sa všetko nové. Ďakujem pani učiteľkám,  vychovávateľkám a asistentkám za trpezlivú a obetavú prácu. Ďakujem aj všetkým  snahu inšpirovať a motivovať žiakov k čo najlepším výsledkom.

    Tradične sa prihováram aj najstarším žiakom školy, ôsmakom, deviatakom. Dnes je posledný deň, ktorý strávite v našej škole. Väčšiu časť svojho života ste prežili v školských laviciach, s ľuďmi, ktorí stoja tesne okolo vás. Tisíce stretnutí, tisíce rozhovorov a vyučovacích hodín, tisíce prestávok, stovky vypísaných zošitov, ale aj stovky povzbudení od učiteľov, niekedy však stovky upozorňovaní.

    Nezabudnite na svojich učiteľov, nezabudnite na svojich spolužiakov. A hlavne nezabudnite na svoje sny a túžby meniť svet k lepšiemu a niečo dobré dosiahnuť.

    Na záver mi  dovoľte, aby som  zaželala veľa oddychu počas dovolenky a Vám, žiakom, v rámci možností tie najkrajšie prázdniny. Prajem taktiež pekné dovolenkové dni všetkým nepedagogickým zamestnancom školy.

    Ešte raz všetkým prajem skvelé prázdniny.  

     

  • Školský výlet do Malkia Parku - Iskolai kirándulás a Malkia Parkba

    Tento rok  uskutočnil školský výlet do Malkia Park Orechová Potôň. - Osztálykirándulás a Malkia parkba Dióspatonyba.

Novinky

Kontakt

  • Špeciálna základná škola - Speciális Alapiskola, Pomlejská cesta 1, Šamorín
    Pomlejská cesta 1,

Fotogaléria